Vozač hitne pomoći nije imao šanse: Cisterna je prešla u suprotnu traku

Prema neslužbenim podacima, tokom istrage će se tvrditi jesu li uzroci prelaska kamiona na drugu stranu kolnika državne ceste D-8 umor i san vozača

Jutros nešto prije osam sati došlo je do teške saobraćajne nesreće u mjestu Banići u kojemu su sudjelovala tri vozila, od kojih je jedno vozilo Hitne pomoći koje je smrskano do neprepoznatljivosti.

Uslijed zadobivenih ozljeda, na mjestu događaja smrtno je stradao 29-godišnji vozač sanitetskog vozila Doma zdravlja Dubrovnik.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska oglasila se priopćenjem o ovoj tragediji, javlja Dubrovački vjesnik.

Prema službenom saopštenju, dovršenim uviđajem teške saobraćajne nesreće koja se jutros, 25. februara, oko 6 sati, dogodila na državnoj cesti D-8 u mjestu Banići, utvrđeno je da je do nesreće došlo kada je 32-godišnjak upravljajući cisternom splitskih registracijskih oznaka, krećući se u pravcu Dubrovnika, iz za sada neutvrđenih razloga, prešao na suprotnu kolničku traku gdje je udario u osobno vozilo daruvarskih registracijskih oznaka, a potom i u sanitetsko vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka koji su se kretali u pravcu Splita.

Tokom trajanja uviđaja kojim je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika, promet na tom dijelu ceste bio je u potpunosti zatvoren.

Prema neslužbenim podacima, tokom istrage će se tvrditi jesu li uzroci prelaska kamiona na drugu stranu kolnika državne ceste D-8 umor i san vozača, piše Dubrovački vjesnik.

(srednjabosna.com)