Velika akcija u Tuzlanskom kantonu: Zaplijenjeni oružje, droga i ukradeni predmeti

U velikoj policijskoj akciji na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Srebrenika, Kalesije, Živinica i Banovića zaplijenjeni su droga, oružje i ukradeni predmeti.
Pretresom 11 lokacija oduzete su dvije automatske puške, vojnička puška i 70 metaka kalibra 7,9 milimetara, puška sačmarica, automat M-56 kalibra 7,62 milimetra i 39 metaka kalibra 7,9 milimetara.
Pronađeni su razni alat, šest mobitela, dva tableta i drugi predmeti, kao i kanabis, spid, 33 sjemenke kanabisa, dvije drobilice za drogu i dvije digitalne vage.
Iz MUP-a TK naveli su da će nakon kompletiranja predmeta biti podneseni izvještaji protiv Z. E. (47) iz Živinica, M. P. (55) iz Srebrenika, O. I. (59) iz Kalesije te D. D. (39) iz Kalesije. Sumnjiče se za krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv M. A. (32) iz Lukavca bit će podnesen izvještaj zbog postojanja sumnje da je počinio krađu, dok će će protiv S. R. (31) i Ž. B. (27) iz Tuzle biti poduzete dalje mjere i radnje nakon završene kriminalističke obrade i vještačenja oduzetih predmeta.

(dolinalasve.info)