U Bratuncu oduzeto 30 kg rezanog duhana i 1.980 paklica cigareta (FOTO)

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u tri odvojene akcije na području grada Tuzle i opštine Bratunac oduzeli su cigarete i rezani duhan u vrijednosti 35.000 KM.


Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, regionalnog centra Tuzla, na osnovu ranijih operativnih saznanja na području grada Tuzle, kod jedne osobe pronašlu 1.380 paklica cigareta i 10 kg sitno rezanog duhana.

“U akciji na području grada Tuzle, ovlašteni službenici UIO su u saradnji sa Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove TK-a i MUP TK-a PS Centar, kod pet osoba pronašli veću količinu rezanog duhana i cigareta koji nisu bile obilježeni na zakonom propisan način. Radilo se o 1.140 paklica cigareta, 5385 ručno motanih cigareta i 18 kg sitno rezanog duhana”, stoji u saopćenju.

U trećoj odvojenoj akciji službenici su na području opštine Bratunac kod jedne osobe pronašli 1.980 paklica cigareta i 30 kg sitno rezanog duhana.

U Bratuncu oduzeto 30 kg rezanog duhana i 1.980 paklica cigareta (FOTO)
Sva oduzeta roba nije bila obilježena na propisan način akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe. Vrijednost oduzete robe u ove tri odvojene akcije iznosi 35.000,00 KM, a protiv osoba od kojih je roba privremeno oduzeta preduzete su zakonom propisane mjere i radnje.

U Bratuncu oduzeto 30 kg rezanog duhana i 1.980 paklica cigareta (FOTO)

(klix)

The post U Bratuncu oduzeto 30 kg rezanog duhana i 1.980 paklica cigareta (FOTO) appeared first on Zvornicki.ba.

(Izvor: www.zvornicki.ba)