Slišković: U depresivnom sam stanju, nastavit ću rotirati igrače do kraja sezone

Željezničar je doživio novi poraz, ovaj put na Grbavici od Širokog Brijega koji je slavio rezultatom 3:1.

ef stručnog štaba Plavih Blaž Slišković je bio razočaran ishodom meča, posebno jer je njegova ekipa povela.

“Prvih 45 minuta susret je bio u egalu, bilo je dosta trke ali bez izrazitih prilika. Drugo poluvrijeme je bilo nešto kvalitetnije s obje strane, nas je golman spasio prije našeg gola. Mi smo iznenađujuće zabili. Nakon toga kao da je neko ‘ugasio struju’ kod naših igrača. Nakon toga primimo gol iz individualne greške gdje se zadnji igrač okliznuo, pa onda iz prekida primimo, a o trećem da ne govorim… Sve u svemu, sasvim zaslužena pobjeda Širokog Brijega. Imali smo priliku pobijediti, ali mladost, trka, volja i htijenje kod protivnika je odlučilo utakmicu”, rekao je Slišković.

Na pitanje da li namjerava ostati na klupi i nakon kraja sezone, Slišković kaže:

“Sada sam u depresivnom stanju, razočaran sam i šta god kažem ne bi bilo uredu. Bojim se da ne kažem nešto u ovakvom trenutku što bi se moglo pogrešno shvatiti. Sigurno da ćemo u ovom periodu sjesti i dobro ‘prorešetati’ igrački sastav da vidimo na koga računati iduće sezone. Uprava kluba će se pitati da li ću ja ostati ili ne”, rekao je Slišković.

Trener Željezničara je najavio da će nastaviti rotirati igrače do kraja sezone.

“Probao sam staviti neke nove igrače s ciljem da pobijedimo, ne da ih rotiram tek-tako i isprobavam. Mlađi igrači trebaju steći iskustvo i možemo vidjeti kako se ponašaju pod pritiskom. Nastavit ću isprobavati sve igrače do kraja sezone, do sada je skoro svako igrao. Naravno, idemo na pozitivan rezultat”, poručio je Slišković.

Izvor: klix

(dolinalasve.info)