Rekli da ne skače, ali dječak (15) ih nije slušao: Lupio je glavom u plićak i ležao u moru bez svijesti

Muškarac koji se našao u blizini odmah je priskočio u pomoć i okrenuo ga kako se ne bi nagutao mora. Tinejdžer je skočio u more koje je duboko svega metar i pol

Kupanje na splitskim Bačvicama u nedjelju poslijepodne završilo je s teškim posljedicama za 15-godišnjaka iz mjesta u okolici Splita. Tinejdžer je, naime, sa svojom ekipom došao na plažu oko 15 sati, a dva sata poslije odlučio je skočiti na glavu u more s betoniranog dijela obale ispred noćnog kluba na plaži gdje je dubina mora od metar do najviše metar i pol.

Kako doznajemo, prijatelji su mu govorili da to ne radi, da je preplitko za takav skok, no 15-godišnjak ih nažalost, nije poslušao. Skočio je na glavu, udario u dno i ostao bez svijesti. Slomio je vratnu kralježnicu. Muškarac koji se našao u blizini odmah je priskočio u pomoć i okrenuo ga je kako se ne bi nagutao mora.

Na mjesto nesreće odmah je stigla Hitna pomoć koja je 15-godišnjaka prebacila na Hitni kirurški prijem. U nedjelju popodne je operiran i zbrinut na intenzivnoj.

Istra: Austrijanka skočila s deset metara i teško ozlijedila kralježnicu

Nažalost, ovo nije prvi takav slučaj ovog ljeta. Prije desetak dana pulska je policija dobila dojavu da je na rtu Kamenjak, prilikom skoka u more s visine od preko deset metara, ozlijeđena Austrijanka (22). Djevojku su prevezli u pulsku bolnicu, gdje je zbog teške ozljede kralježnice zadržana na liječenju.

Kako bi se izbjegle ovakve tragedije, policija upozorava građane i turiste da budu oprezni prilikom skakanja u more, odnosno da ne skaču u vodu nepoznate dubine, sa stijena i drugih mjesta koja nisu uređena za skakanje.

Čeh preminuo nakon skoka u Zadru

Jedan od najtragičnijih slučajeva bio je 2009. godine u Zadru. Poginuo je Čeh (39) u moru na plaži Borik. Nesretni se muškarac sa svojim prijateljima zabavljao, a poslije zabave odlučio se osvježiti u moru pa je skočio na glavu s drvenog mola visokog oko 1,1 metar i udario u morsko dno.

Nakon skoka trojica njegovih prijatelja koji su se kobne večeri nalazili s njim u društvu, primijetili su kako beživotno tijelo pluta te su mu priskočili u pomoć, izvukli ga iz mora i pozvali Hitnu. No dežurni liječnik Hitne medicinske pomoći mogao je tek konstatirati smrt, pišu 24 sata.

The post Rekli da ne skače, ali dječak (15) ih nije slušao: Lupio je glavom u plićak i ležao u moru bez svijesti appeared first on Srednja Bosna.

(srednjabosna.com)