Policija “udara” sa svime što ima. Slijedeći tjedan kreće pojačan nadzor u cijeloj Hrvatskoj!

Kamera za nadzor brzine bit će na pretek… foto: Pexels

Iz MUP-a stiže jedna vijest, koja će biti važna svima vama, vozačima na hrvatskim i europskim cestama.

U razdoblju od 12. do 18. kolovoza prometni policajci širom Europske Unije će pojačano nadzirati i mjeriti brzinu na svim kategorijama prometnica. Razlog tome je velik broj prometnih nesreća kojima je kumovala brzina neprilagođena uvjetima na cesti u pravilu i preko ograničenja brzine.

Nemojte juriti preko ograničenja… foto: Pixabay

U ovom vremenu će se kontinuirano na maksimalno mogućem broju lokacija, temeljem vlastite prosudbe, statističkih pokazatelja za naše područje i dostavljenih lokacija po prijedlozima građana, provoditi pojačani nadzor brzine, a sve u cilju podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa.

Na nužnost ovakve akcije u prometu upućuje činjenica da je brzina najčešći uzrok  prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama.

Kako vas prometna policija ne bi kaznila (i to masno)… foto: Zagrebacka Policija

Ovakvom  trendu pokazatelja tijekom ove godine u odnosu na prošlu godinu, kada je  zabilježen isti broj smrtno stradalih i manji broj lakše i teže ozlijeđenih osoba, uvelike doprinose učestale akcije u prometu, koje prvenstveno imaju preventivan, a isto tako i represivan  karakter, a što uvelike doprinosi sigurnosti u prometu.

Pozivamo vozače da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustoći prometa, poštujući propisana ograničenja brzine i tako doprinesu svojoj sigurnosti, kao i sigurnosti ostalih sudionika u prometu,  jer samo odgovorno ponašanje spašava živote u prometu. Izvor: Revija HAK.

utomobili.1klik.hr

(srednjabosna.com)