Pljuskovi i grmljavina kvarit će ljetni ugođaj i naredne dvije sedmice

Dženan Zulum iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda izradio je prognozu za naredne dvije sedmice u kojoj navodi da nas u narednom periodu očekuje pretežno oblačno vrijeme. Do kraja jula bit će pljuskova s grmljavinom u Bosni i sjevernoj Hercegovini, dok će na jugu biti oblačnih, ali i djelimično sunčanih perioda.

Početkom augusta u Bosni će se zadržati ovakvo vrijeme, dok će Hercegovina imati više sunca. Jutra i noć bit će svježi i ugodni, a temperature će se kretati između 13 i 18, na jugu od 17 do 22 stepena celzija. Tokom dana temperature bi mogle dostizati maksimalno od 25 do 31 stepen u centralnim i sjevernim područjima, dok će na jugu živa u termometru ići i do 34 stepena.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama, u sedmici od 5. augusta ponovo stiže nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima, a većina padavina moguća je u sjevernoj i zapadnoj Bosni. Na jugu Hercegovine zadržat će se pretežno sunčano i toplo vrijeme.

Jutarnje temperature kretat će se od 12 do 17 stepeni u Bosni, a na jugu zemlje do 23, dok će dnevne u Bosni dostizati i 30, a u Hercegovini do 32 stepena celzija,prenosi klix.ba.

(srednjabosna.com)