Pet životnih promjena koje će vam osigurati bolje tijelo

Više puta studije su su dokazale da dijete imaju štetne učinke. Između ostalog, izvor su stresa koji može biti štetan ne samo za težinu i fizičko zdravlje nego i za glavu. Srećom postoje mnogo bolji, mirniji i lakši načini za postizanje rezultata.

Nutricionistkinja slavnih Marissa Lippert kaže da ključ uspjeha, odnosno zdravlja i sreće leži u provođenju malih, drugoročnih promjena u načinu života. I to nije nikakva tajna.

1. FOKUSIRAJTE SE NA SPAVANJE

Potrudite se da tokom noći spavate barem šest sati jer umorna tijela žude za energijom, a u takvim situacijama mnogi posegnu za ugljikohidratima, odnosno šećerima.
Kada ste nenaspavani, vjerojatnije je da ćete posegnuti za nečim slatkim nego za zdravim obrokom ili grickalicom.

Nedovoljno sna s vremenom će dovijesti do debljanja.

2. PLANIRAJTE UNAPRIJED

Na isti način na koji zakazujete sve druge životne obveze, dogovarajte i vaše zdrave aktivnosti. Na taj način lakše ćete ih se pridržavati.

Dolazak na trening bit će vam lakši jer će već unaprijed biti uklopljen u vaš raspored i nećete ga moći otkazati zbog nekih drugih obveza.

3. POSVETITE SE KUHINJI I KUHANJU

Bitno je da što više jedete zdrave obroke koje ste sami kuhali. Kada sami pripremate hranu, više razmišljate o onome što jedete i pazite da to što jedete bude što zdravije.
Kod kuće ćete lakše i smanjiti količine namirnica s kojima nije dobro pretjerivati kao što su primjerice maslac i sol. Također, više pažnje posvetit ćete i konzumaciji voća i povrća.

Uz konzumaciju dovoljnih količina voća i povrća, pobrinite se i da pijete dovoljno vode.
Stručnjaci preporučuju i da vodite dnevnik prehrane. Zapisujte šta jedete i kada te razmislite kako se osjećate nakon toga. Na ovaj način možda ćete shvatiti da vam neka namirnica smeta, uzrokuje nadutost, probavne smetnje…

4. VJEŽBANJE JE BITNO

Možda nije bitno koliko zdrava prehrana, ali je bitno i ključna je komponentna zdravog života. Zato pokušajte vježbati barem dva do tri puta sedmično. Ako se ne možete natjerati na vježbanje doma, upišite se u teretanu ili na grupni trening. Ako nemate vremena ni za šta drugo, ponekad će i šetnja biti dovoljna. Što više vježbate, vaše će tijelo više žudjeti za takvom vrstom aktivnosti.

Vaše tijelo s vremenom će postajati sve efikasniji stroj, a, između ostalog, to će imati pozitivan učinak i na vašu težinu.

5. BAREM NAKRATKO UMIRITE SVOJ UM

Svaki dan pokušajte odvojiti 10-ak minuta u kojima ćete samo mirno sjediti i biti fokusirani na svoje tijelo i postupke koji vam smanjuju stres. Samo duboko dišite i tih 10 minuta mira imat će pozitivan utjecaj na vaš život.

Komentari

(coolstyle.ba)