Ovaj duo mačke i psa je nešto najslađe što ćete vidjeti danas!

Najbolji prijatelji Henry i Baloo imaju mnogo toga zajedničkog – obojica su udomljeni sa ulice i sada uživaju u dugim šetnjama na otvorenom. Ono što ih čini posebnima za njihove brojne pratitelje je što su Henry i Ballo avanturistički duo psa i mačke.

Točnije, oni su Instagram zvijezde, a njihova simpatičnost privlači 2 miliona sljedbenika, dok njihove zajedničke avanture dokumentiraju i dijele njihovi vlasnici, Andre i Cynthia.

Ovo pomalo neobično i nesvakidašnje prijateljstvo osvojilo je srca ljudi širom svijeta, a bez obzira šetaju li planinama ili se ugodno opuštaju u šatoru, oni nikada nisu daleko jedan od drugog i uvijek su spremni za svoj sljedeći pohod.

Naime, Cynthia Bennett i Andre Sibilsky su vlasnici ovih ljubimaca koji su odlučili prvo proširiti svoju porodicu udomljujući psa. Henry je miks njemačkog ovčara, haskija, boksera, stafordskog terijera koji je udomljen iz spasilačkog centra. Godinu dana kasnije, Cynthia je shvatila da na svojim društvenim mrežama objavljuje najviše Henryjevih slika i stoga je zaključila da bi bilo zabavno kreirati poseban profil samo za njega.

(Izvor: www.inmedia.ba)