Otkriveno koga je nazvala odmah nakon otkrića leša u škrinji

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

NA Županijskom sudu u Varaždinu sutra se nastavlja suđenje Smiljani Srnec (45), optuženoj da je u ljeto 2000. godine ubila tri godine mlađu sestru Jasminu Dominić i tijelo sakrila u zamrzivač.

Iskaze bi trebali dati vještak sudske medicine i svjedok optužbe, a 14. studenog policijski službenici PU međimurske koji su ispitani i tijekom istrage, piše emeđimurje.

Otkriveno koga je nazvala nakon pronalaska tijela

Policajac koji je radio na slučaju Jasminina nestanka prije više od 14 godina dao je Smiljani broj svog službenog mobitela, no nije mu se javila sve do 16. veljače ove godine kad je pronađen leš u zamrzivaču.

Kako on toga dana nije radio, poziv je primila njegova kolegica. Kasnije je nazvao Smiljanu, ali se na telefon javio njezin suprug koji mu je rekao da je policija u njihovoj kući te da je u škrinji pronađen leš.

Ostaje u zatvoru

Podsjetimo, na Županijskom sudu u Varaždinu 15. listopada započelo je suđenje Smiljani Srnec (45).

Srnec je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu (rođenu 1977. godine) zadavši joj najmanje pet-šest međusobno neovisnih, jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom koji nije pronađen.

Sestra Smiljane Srnec, nestala 2000. godine, pronađena je u obiteljskom domu skoro 20 godina kasnije. Njen nestanak službeno je prijavljen tek 16. kolovoza 2005.

Međimurska policija je 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno da je sestra Smiljane Srnec koja je uhićena istoga dana.

Vrhovni je sud prije tjedan dana odbio žalbu optužene Smiljane Srnec protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu o produljenju istražnog zatvora. Time je postalo pravomoćno rješenje prvostupanjskog suda kojim je optuženici, u tijeku postupka nakon podignute optužnice zbog kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona, produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

(srednjabosna.com)