Ko će biti napadač kod Mourinha: Italijani pišu o Džekinim potencijanim zamjenama

Roma i Jose Mourinho već planiraju igrački kadar za narednu sezonu, a Andrea Belotti, Mauro Icardi i Renato Sanchez spominju se kao mogući mete za transfere.

Il Corriere dello Sport izvještava da je Vučica počela identifikovati potencijalne mete za predstojeći prijelazni rok te je pomenuta potraga za mogućim nasljednikom bh. kapitena Edina Džeke.

Novine tvrde da Roma nastavlja pratiti kapitena Torina Andreu Belottija, a napadač Paris Saint-Germaina Mauro Icardi navodno je primamljiva opcija za Vučicu.

Mourinho bi, prema ovim novinama, mogao i dalje zadržati bivšeg kapitena koji je prošao kroz burnu sezonu pod vodstvom Paula Fonsece.

Džeko je lišen kapitenske trake nakon svađe s aktuelnim trenerom, ali njegovo iskustvo je dragocjeno u glavnom gradu Italije.

Tridesetpetogodišnjak je za Vučicu odigrao 257 takmičarskih utakmica, doprinijevši pritom sa 119 golova i 52 asistencije.

Pojavili su se i navodi o mogućem dovođenju golmana Manchester Uniteda Davida de Gee, ali ostaje da se vidi da li su Crveni vragovi spremni pustiti španskog reprezentativca po pristupačnoj cijeni.

Menadžer Jorge Mendes će biti presudan u pregovorima ovog ljeta, a novine tvrde da bi 23-godišnji veznjak Lillea Renato Sanches također mogao postati meta novom treneru.

Izvor: klix

(dolinalasve.info)