Inzko: BiH treba ubrzati tempo provođenja prijeko potrebnih reformi

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas se u Beču sastao sa predsjednikom Austrije Alexanderom Van der Bellenom kojeg je informirao o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i izazovima u vezi sa provedbom Daytonskog mirovnog sporazuma.

– Organi vlasti u BiH trebaju uložiti potrebne napore da se ubrza tempo prijeko potrebnih reformi. Izabrani dužnosnici i vlade se trebaju usredotočiti na politiku okrenutu prema budućnosti i na pitanja koja su važna za budućnost zemlje, kao što su europske integracije, ekonomski rast, jačanje vladavine prava i borba protiv korupcije – izjavio je visoki predstavnik, prenosi Fena.

Visoki predstavnik je izrazio zahvalnost predsjedniku Van der Bellenu za stalnu podršku koju Austrija pruža Bosni i Hercegovini, kao i za podršku naporima međunarodne zajednice da se osigura provedba kako civilnih tako i vojnih aspekata Daytonskog mirovnog sporazuma.

Trenutno Austrija ima osmog zapovjednika misije EUFOR-a, generalmajora Alexandera Platzera i vodeća je država po broju vojnika angažiranih u mirovnoj misiji u BiH, priopćeno je iz OHR-a.

The post Inzko: BiH treba ubrzati tempo provođenja prijeko potrebnih reformi appeared first on Srednja Bosna.

(srednjabosna.com)