Evo koji su najskuplji automobil uvezeni u našu zemlju ove godine

Ekonomska situacija u našoj zemlji nije najsjajnija, građani žive na kredit, sve je više onih koji su na rubu egzistencije.

S druge strane, imamo one kojima kupovina automobila od nekoliko stotina hiljada maraka ne predstavlja problem. Prema podacima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, za 10 najskupljih automobila koji su ove godine uvezeni u našu zemlju građani BiH u prvih sedam mjeseci ove godine izdvojili više od 2,5 milijuna KM, piše Radiosarajevo.ba.

Na prvom mjestu među najskupljim je Bentley Continental GT Coupe, koji iznosi preko 420 hiljada plus za dadžbine 72 hiljade. Na drugom i trećem mjestu su su Mercedesi za koje su ponosni vlasnici morali platiti 299 hiljada za GT63s AMG i za GT63s 4matic 278 hiljada.

Četvrti najskuplji automobil je Porsche Cayenne T iznosio je 255 hiljada, peti na rang listi je Mercedes Benz amg G 63 koji je plaćen 251 tisuću.

Zanimljivo je da ovo nisu najskuplja vozila koja su uvezena u našu državu, naime prošle godine najskuplji je bio Porsche 911 GT2 kupe koji je plaćen 443 hiljade plus dadžbine koju su iznosile više od 75 hiljada.

Prema podacima UNO-a generalno je porastao uvoz automobila u našu zemlju, tako su za prvih sedam mjeseci uvezena vozila vrijednosti 633 milijuna KM, a za isto razdoblje prošle godine vrijednost uvezenih automobila je bila 541 milijun maraka.

(dolinalasve.info)