Eronet se sprema za 5G

Ugovor vrijedan 34 milijuna kuna potpisan je između HT Eroneta i Ericsson Nikola Tesla , čime nastavljaju svoju suradnju za širenje LTE mreže u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Potpisnici ugovora su Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT Eroneta i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, priopćeno je iz Eroneta.

Ugovoreni posao odnosi se na LTE mrežu (na 800MHz i 1800MHz), usluge upravljanja projektima i integracije novih čvorova u mrežu te obuku za zaposlenike ovog bosanskohercegovačkog operatora.

Ericsson je, navode, jedini isporučitelj radijske pristupne mreže HT Eronet-a. Zahvaljujući opremi radijskog sustava, tvrde, koja je spremna za 5G i IoT, HT Eronet će, u budućnosti, moći jednostavno prijeći na 5G tehnologiju. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle izrazila je svoje zadovoljstvo nastavkom suradnje.

”Odličan timski rad, odnos povjerenja s kupcem i vrhunska Ericssonova rješenja, osigurali su ovaj posao. Sigurna sam da ćemo ukazano povjerenje opravdati te uspješnom realizacijom posla u LTE području, otvoriti mogućnosti i za 5G”, priopćeno je iz Odjela korporativnih komunikacija Eroneta.

(srednjabosna.com)