Eriksenu će ugraditi defibrilator pod kožu! Kad su ga ‘probudili’ rekao je: J**ote, pa tek mi je 29

Foto: Friedemann Vogel

Otprilike 30 sekundi kasnije otvorio je oči i mogao sam razgovarati s njim. Bio je to dirljiv trenutak, otkrio je njemački doktor što se događalo dok je Eriksen došao k svijesti.

Kada se Christian Eriksen srušio na terenu, zanijemila je cijela nogometna javnost. Nitko, ama baš nitko, nije razmišljao da je uopće moguće da se to dogodi jednom vrhunskom sportašu, a nakon toga smo, kako je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin rekao, “shvatili koliko je krhak ljudski život”, pišu 24sata.hr.

Mnogo je faktora pomoglo da takva ružna scena ne poprimi najcrnji epilog, prvo Kjaerovo čupanje jezika Eriksenovog jezika kako ne bi došlo do gušenja, a onda i pravovremena reakcija medicinske službe na čelu s njemačkim doktorom Jensom Kleinefeldom.

U trenucima dok je danski kapetan Simon Kjaer okupio suigrače i tako spriječio nepotrebne, senzacionalističke fotografije, u srcu kruga je Kleinefeld oživljavao nesretnog nogometaša i uspio.

– Otprilike 30 sekundi kasnije otvorio je oči i mogao sam razgovarati s njim. Bio je to dirljiv trenutak. U takvim hitnim medicinskim intervencijama u svakodnevnom životu šansa za uspjeh je daleko manja – rekao je njemački doktor pa otkrio koje su bile prve riječi nesretnog nogometaša dok je došao k svijesti.

– Je*ote, pa tek mi je 29 godina – rekao je Eriksen Kleinefeldu, kojeg je obuzela sreća jer je “odmah znao da njegovo srce nije oštećeno”.

Danski je reprezentativac i dalje u bolnici u Kopenhagenu iz koje je javio da je sve ipak sretno završilo te poželio sreću svojim suigračima u nastavku natjecanja. I trebat će im, jer već danas igraju protiv Belgije, a novi poraz značio bi i opraštanje od Eura. Ipak, nogomet je u ovakvim situacijama u drugom planu jer Danci su svojom već pokazali da su pravi prvaci, a Simon Kjaer da je MVP (op.a. najkorisniji igrač).

Danski nogometni savez je, inače, objavio da će Eriksenu pod kožu biti ugrađen tzv. kardioverter defibrilator.

– Nakon različitih pretraga srca kojima je bio podvrgnut Christian odlučeno je da bi on trebao nositi ugradbeni defibrilator. Taj uređaj je potreban nakon srčanog udara uzrokovanog perturbacijama srčanog ritma – rekao je liječnik danske reprezentacije Morten Boesen.

The post Eriksenu će ugraditi defibrilator pod kožu! Kad su ga ‘probudili’ rekao je: J**ote, pa tek mi je 29 appeared first on Srednja Bosna.

(srednjabosna.com)