Donosimo vam nekoliko načina kako da se riješite podočnjaka

Pokušali ste sve, ali i dalje nikako ne možete ukloniti uporne tamne kolutove ispod očiju

Probajte neki od ovih prirodnih recepata koji će vam pomoći da umanjite podočnjake i otečenost očiju. 

1.Spavajte na leđima

Spavanje na stomaku ili sa strane uzrokuje nakupljanje tečnosti ispod očiju tokom noći, što izaziva podočnjake i otečenost. Pokušajte spavati na leđima i dodatno podignite glavu jastukom. 

2.Hladno mlijeko

Natopite vatu hladnim mlijekom i stavite ih na zatvorene oči. Laktozna kiselina koju mlijeko sadrži omekšaće i dodatno nahraniti vašu kožu. Mlijeko sadrži i proteine, enzime, aminokiseline i antioksidanse, koji jačaju i oporavljaju oštećenu kožu. 

3.Vrećice zelenog čaja

Na oči stavite ohlađene vrećice skuhanog zelenog čaja i držite ih nekoliko minuta. Ovaj trik posebno će pomoći “umornim” očima, jer kofein, koji se nalazi u čaju, sužava krvne žile ispod očiju i smanjuje crvenilo. Osim toga, čaj će dodatno zategnuti kožu ispod vaših očiju. 

4.Kolutovi krastavaca

Krastavci sadrže antioksidanse koji umanjuju iritaciju. Međutim, trik je u tome da krastavci budu izuzetno hladni. Kolutove držite na očima do pet minuta, a efekt hlađenja značajno će smanjiti otekline. 

5.Pijte više vode

Ovo je svakako najlakši trik za uklanjanje podočnjaka. Naime, voda pomaže da iz organizma izbacite toksine i ujedno umanjuje količinu soli koja je nakupljena ispod očiju. 

6.Skidajte šminku

Iako djeluje kao banalan savjet, vodite računa o tome da ste, prilikom skidanja šminke, uklonili i svu maskaru i sjenke oko očiju. Ponekad obični preparati za skidanje šminke nisu dovoljno djelotvorni, pa za predjel oko očiju koristite proizvode za područje oko očiju.

The post Donosimo vam nekoliko načina kako da se riješite podočnjaka appeared first on inmedia.ba.

(Izvor: www.inmedia.ba)