Brexit doveo strane kompanije u Holandiju

Neizvjesni efekti Brexita primorali su brojne strane kompanije da otvore kancelarije u Holandiji, saopštila je holandska Agencija za strane invijesticije.

Agencija je dodala da je od referenduma o Brexit 2016. čak 140 kompanija otvorilo kancelarije u Holandiji, a 78 je prošle godine svoje poslovne operacije potpuno prebacilo u tu zemlju.

AP izvještava da se u izvještaju Agencije navodi da zbog odsustva odgovora na mogobrojna pitanja o budućnosti poslovnih odnosa Velike Britanije sa EU raste neizvjesnost u poslovnim krugovima iako je Britanija već izašla iz EU.

Prema zvaničnim najavama, EU i Velika Britanija trebalo bi do kraja godine da postignu saglasnost o međusobnim odnosima nakon Brexita.

Agencija je saopštila da su u toku pregovori sa predstavnicima 425 kompanija koji razmatraju mogućnost da zbog Brexita prošire ili potpuno premjeste svoje poslovanje u Holandiju.

Firme iz Britanije, ali i iz SAD i Azije, razmatraju restruktuiranje svojih evropskih operacija zbog još nejasnih efekata Brexita, prenijela je agencija Tanjug.

 

The post Brexit doveo strane kompanije u Holandiju appeared first on Biznis Info.(Izvor: www.biznisinfo.ba)