Banjaluka: Načelnik klinike bludničio nad pacijentom (36) dok je bio pod anestezijom, sestre ge zatekle na djelu

Doktor D.G., načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Urgentno-kliničkog centra Republike Srpske, lišen je slobode juče zbog sumnje da je bludničio nad nemoćnim licem na svom radnom mjestu.

Iako se najprije pojavila informacija da je žrtva maljoletni dječak, ubrzo je utvrđeno da je riječ o muškarcu starom 36 godina, ocu dvoje djece, koji je ležao na klinici.

Ovaj incident dogodio se juče u prostorijama Kliničkom centru, kada je načelnik D.G. otišao do pacijenta. Cijeli slučaj prijavile su medicinske sestre koje su zatekle doktora kako seksualno uznemirava nesretnog muškarca.

– Poslovodstvo UKC-a RS saznalo je od radnika dežurne službe da se doktor neetički ponašao prema pacijentu. Odmah smo slučaj prijavili policiji i zatražili da se slučaj ispita, pošto nam je cilj da svi naši pacijenti budu zaštićeni – izjavio je dr Đajić.

Đajić je dodao da je pacijent svetinja i momentalno pokrenuo disciplinske mere prema osumnjičenom doktoru i suspendovao ga s posla. Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum potvrdio je da su u toku istražne radnje i da za sada ne može da saopšti više informacija.

On je dodao da će prema uhapšenom radniku biti preduzete sve zakonom predviđene mjere.

(bh-index.info)