Lexus predstavio LC 500 Black Inspiration: Noć bez mjesečine

Na novom posebnom izdanju Lexusovog sportskog Coupéa dominira crna boja koja ga čini još “opasnijim“.

Lexus će model LC 500 Black Inspiration kupcima nuditi s obje pogonske opcije. Ljubitelji tradicionalnih rješenja mogu računati na 5-litarski atmosferski V8 motor koji raspolaže sa 464 KS i 530 Nm obrtnog momenta za čiju je distribuciju na zadnju osovinu zadužen 10-stepeni automatski mjenjač. Sa spomenutim motorom LC500 stiže do 270 km/h, a iz mjesta do “stotke“ treba mu 4,7 sekundi.

Tu je i znatno štedljivija hibridna opcija koju pokreće 3,5-litarski V6 motor potpomognut elektromotorom, a kupci u tom slučaju mogu računati na 359 KS i 350 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za pet sekundi i elektronski ograničenih 250 km/h.

Bez obzira na pogonsku opciju, izdanje Black Inspiration (kako sam naziv sugeriše) sa sobom donosi crnu boju koja dominira na karoseriji i u kabini Lexusovog GT četverosjeda. Potpis svemu daje diskretan karbonski spojler na poklopcu prtljažnika, ali i nove 21-inčne ojačane tamne aluminijske felge iza kojih se kriju kočnice, adaptivni ovjes i ograničena mehanička blokada diferencijala koje Lexus inače nudi u kombinaciji s paketom Sport Plus.

Toyotin luksuzni podbrend će cijenu automobila objaviti uoči početka prodaje koji se očekuje početkom narednog mjeseca.

The post Lexus predstavio LC 500 Black Inspiration: Noć bez mjesečine appeared first on inmedia.ba.

(Izvor: www.inmedia.ba)