Britanski zastupnik izboden više puta u crkvi

Zastupnik Konzervativne stranke David Amess (69) izboden je nožem nekoliko puta u crkvi prilikom susreta s biračima iz svoje izborne jedinice, otkrio je svjedok Reutersu.

David Amess, koji predstavlja Southend West u Essexu u istočnoj Engleskoj, izboden je oko podneva kada je napadač ušetao u crkvu dok je Amess bio na susretu s biračima.

Policija je objavila da je muškarac uhićen.

Amessov ured potvrdio je da je britanski zastupnik izboden, ali nisu otkrili više detalja.

“Izboden je nekoliko puta”, rekao je John Lamb, lokalni vijećnik za Reuters na mjestu događaja. “Nismo sigurni koliko je ozbiljno, ali ne čini se dobro.”

Amessovo stanje zasad je nepoznato.

“Užasne i duboko uznemirujuće vijesti. U mislima s Davidom, njegovom obitelji i njegovim osobljem”, rekao je čelnik oporbene Laburističke stranke Keir Starmer.

Amess je prvi put izabran u parlament 1983. da predstavlja Basildon, a 1997. se kandidirao na izborima u Southend Westu.

Glavna područja njegova interesa su “dobrobit životinja i pro-life pitanja”, navodi se na njegovoj web stranici.

Napad na Amessa podsjetio je na događaj iz 2010. kada je zastupnik laburista Stephen Timms preživio napad nožem u svom uredu, ali i na 2016. kada je zastupnica laburista Jo Cox ubijena vatrenim oružjem tek nekoliko dana prije referenduma o brexitu.

The post Britanski zastupnik izboden više puta u crkvi appeared first on Srednja Bosna.

(srednjabosna.com)